top of page

Over prentenaar

“Later als ik groot ben word ik kunstenaar, toneelspeler,  zangeres, juf, kledingontwerper, homeopaat, kapper, ecologisch bouwvakker, architect, marine bioloog, schrijver, kajakker, danseres, ontwerper…”

Nu ben ik groot, geloof ik, en hou ik nog steeds een beetje van al die dingen, maar bovenal ben ik ontwerper. Een illustrerende ontwerper om precies te zijn. Dat is hoe mijn hoofd werkt; ik maak graag dingen en ik bedenk graag dingen. Dat kan van alles zijn, maar als Prentenaar zijn het beelden. Beelden, boeken en verhalen.

Tijdens mijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven heb ik veel geleerd over leren, creëren, creativiteit, mezelf en mijn grenzen. Mijn grens bereikte ik in 2018 toen ik tijdens mijn afstuderen plotseling ziek werd en ineens mijn leven stil moest zetten. Ik werd ziek van Lyme en hoewel ik in het begin ieder semester bleef hopen dat ik mijn studie af kon maken moest ik eraan geloven: dat ging niet meer gebeuren.

Ik heb leren accepteren dat ik sommige dingen niet meer kan en ben gaan inzien dat ik de energie die ik wel heb voor de juiste dingen wil gebruiken. Zo kwam ik terug bij het illustreren als uitlaatklep voor mijn creativiteit. En toen ontstond Prentenaar!

 

Liefs,
Tara

DSCF25232.jpg
illustratie tijger kop spaarpot

Al zolang ik me kan herinneren komen dieren en de natuur steeds weer terug in wat ik maak. Toen ik een jaar of 7 was, dreigde mijn lievelingsdier uit te sterven: de tijger. Dat kon ik natuurlijk niet laten gebeuren, daar moest ik wat aan doen! Van papier maché maakte ik een spaarpot in de vorm van een tijgerkop en iedere maand ging de helft van mijn 4 euro zakgeld trouw in de tijger. Dat zou dan naar het Wereld Natuur Fonds gaan en zij zouden dan de tijger redden. Ik weet het nog precies: ik had 24 hele euro’s gespaard. Een fortuin. Samen met mijn moeder maakte ik een enveloppe klaar met daarin het geld en een briefje. Dit is zoveel geld, dacht ik, dat moet wel een verschil maken. Al kreeg ik nooit een bedankbrief voor mijn ongelófelijke inzet, heb ik gehoord dat de tijger het vandaag de dag een stuk beter doet dan in 2002 ;).

Nu, bijna twintig jaar later heb ik de kans om vanuit mijn atelier op Strijp-S in Eindhoven te werken aan dingen die ik belangrijk vind, projecten op te pakken die in lijn liggen met mijn normen en waarden, mijn fantasie op zijn beloop laten, en contact te leggen met mensen die me inspireren. Ik heb hier de ruimte om te doen waar ik energie van krijg. Van Prentenaar ga ik bruisen, mijn hoofd gaat bubbelen en de plannetjes schieten uit de grond.

Dus aan de slag!

“Ik ben gelukkig niet de enige die meer wil doen voor het behoud van natuur. Misschien lees je mijn verhaal, denk je ‘hé dit is een match!’ en wil je meer weten over het werk dat ik in opdracht maak. Neem dan hier even een kijkje.”

“Als ik werk aan een prentenboek kan ik echt mijn creativiteit kwijt. Van concept tot aan de keuze van het papier, ik ben het liefst betrokken bij het hele proces. Klik hier om meer te lezen over de prentenboeken waar ik aan werk.“

Prentenaar Illustraties Logo
ondertitel logo illustraties.png
bottom of page