top of page

Prentenboeken


 

 

 

Dat is het ontwerpen van prentenboeken voor mij. Daarin kan ik echt mezelf, mijn creativiteit en een stukje idealisme kwijt. Het zal je dan ook niet verbazen dat er meerdere ideetjes op me liggen te wachten om uit te werken. Helaas heeft de dag maar zoveel uur en een mens maar zoveel energie. Één idee tegelijk zullen we dan maar zeggen.

Naar de Maan

Naar de maan is eindelijk uit! Sinds 1 oktober 2022 is Naar de maan officieel te koop. Mijn aller eerste prentenboek dat ik heb gerealiseerd door middel van een crowdfunding. Ik werkte er vier jaar lang aan en nu is het er dan echt.

Het boek gaat over Tinus de meikever en is voor kinderen van 3-6 jaar. Tinus droomt ervan naar de maan te vliegen, maar op zijn pad daarnaartoe wordt hij steeds afgeleid door kunstlichten uit de mensenwereld. Gaat het hem lukken te doen waar hij van droomt?

Het verhaal is gebaseerd op het feit dat meikevers het licht van de maan gebruiken om te navigeren, maar door lichtvervuiling raken ze in de war en wordt het steeds moeilijker om hun weg te vinden. Dit verhaal vertel ik met behulp van kleurrijke, pagina vullende prenten die je meenemen op de reis van Tinus. De volgende keer dat jij een meikever in rondjes ziet vliegen om een lantaarnpaal kijk je er misschien met andere ogen naar.

Houd mijn Instagram in de gaten voor updates rondom ‘Naar de Maan’.


Spruit - 9 maanden boek

Het nieuwste project waarmee ik bezig ben is 'Spruit - 9 maanden boek', of zo heet het voorlopig in ieder geval. In de aanloop naar dit boek ga ik in gesprek met toekomstige ouders en probeer ik meer te weten te komen over de relatie van een ouder met het kindje in de buik. Ook als dat kind niet in je eigen buik zit! 

De eerste baby stapjes van dit project zijn inmiddels gezet, ik heb ontzettend veel zin om te zien waar het heen gaat in de komende tijd. In oktober 2022 gaat dit project officieel van start. 

Ook voor updates over 'Spruit - 9 maanden boek' kun je terecht op mijn 
Instagram.

"Van begin tot eind iets verzinnen en maken is één van de tofste dingen die er zijn wat mij betreft. Dat je begint met iets in je hoofd, een idee, en dat dat dan uiteindelijk in je handen ligt. Nog beter, dat het dan uiteindelijk in de handen van anderen ligt."

prent 2 en 3.jpg
prent 11 en 12.jpg
babyinbuikvisueleverkenning.jpg
illustratie bos sprookje
illustratie jongetje creatief
illustraties prentenboek
Prentenaar Illustraties Logo
ondertitel logo illustraties.png
bottom of page